Puente werd in september 2006 opgericht door drie late twintigers: Philippe, Alberto en Wendy. We organiseren geregeld activiteiten om geld in te zamelen voor onze projecten in het zuiden en België. Onze roots halen we uit Spanje en een langdurig verblijf in Latijns-Amerika. De goede banden die daar werden gesmeed, leidden tot een intense samenwerking. Dat is ook waar de naam Puente naar verwijst, het Spaanse woord voor brug. Een brug tussen arm en rijk, tussen Noord en Zuid. Geen éénrichtingsverkeer, maar een uitwisseling van kapitaal en ideeën met de wijsheid van een oude cultuur, vrolijke levensfilosofieën en prachtige handwerken.

Duurzaam werken

Puente wil zoveel mogelijk mensen bereiken en hen vertrouwd maken met haar open werking. We leggen de nadruk op het aanpakken van armoede en doen dat van binnenuit. We streven naar een duurzame gemeenschapsontwikkeling met aandacht voor de lokale socio-culturele achtergronden.  We willen via onze projecten in het zuiden mensen de kans geven zichzelf te ontwikkelen en hun levensomstandigheden te verbeteren.

Eén van de centrale peilers binnen onze werking is educatie, zowel voor jong als oud.  Dit betekent rekening houden met de leefomgeving, ouders bewust maken, kinderen van jongsaf waarden en normen aanleren en zorgen dat jongeren de kans krijgen zichzelf te ontwikkelen.

Weg met armoede

Puente groeit snel. En groeien doen we door acties te organiseren op scholen, te gaan spreken voor de talrijke verenigingen in ons land en pakkende reportages te maken. En vooral: door te blijven wie ze is. Een eerlijke organisatie met geen andere missie dan ellende uit de wereld te helpen.

De Puentenaars zijn:

  • Philippe Van Goethem: voorzitter, maar ook organisator, pr-man en bedachtzame invloed
  • Wendy Donckers: secretaris, maar ook webmaster, realistische dromer en in-actie-zetter
  • Marjolijn Vandebeek: penningmeester, maar ook diplomaat, creatieve ziel en gedreven kracht
  • Marie-Hélène De Wael: fondsenwerver, maar ook energiebron en wervelend charmeoffensief
  • Marc van Goethem: raadgever, maar ook contactenman en steun en toeverlaat
  • ..en de vele vele vrijwilligers die zich elke keer opnieuw belangeloos inzetten voor onze mensen in het zuiden!

Heb je een vraag of een suggestie? Vul onderstaand contactformulier in of mail naar info@alpuente.be.