San Agustín is gelegen in het department Huíla. Op ongeveer 600km van de hoofdstad Bogota, in het Zuidwestelijk gedeelte van Colombía.  Het dorp ligt op een hoogte van 1750 meter en is omgeven door groene Bergen, el cañon de rio Magdalena…

San Agustín bestaat uit een 10-tal Veredas (buurten/”straten”). De veredas zijn op verschillende afstanden gelegen van het centrum. Een vereda kan je ook wel vergelijken met een kleine gemeenschap of deelgemeente. Meestal is er 1 schooltje aanwezig, enkele winkels waar je de basis spullen kan kopen, een bar en het boeren leven. Een vereda bestaat gemiddeld uit 20 tot 60 families.

Arco Iris is een educatief project ten bate van de jeugd van San Augustin. Door middel van ludieke en educatieve workshopateliers willen we met dit project een bijdrage leveren aan de sociaal-culturele, artistieke-creatieve en tevens persoonlijke vorming van kansarme kinderen uit San Agustín.

DOELSTELLINGEN:

  • bijdragen tot de persoonlijke en sociale vorming van de jongeren uit San Agustín.
  • het versteviging van de sociale cohesie van de gemeenschap.
  • ontmoetingsplaatsen creëren m.b.t. cultuur, dans, ecologie, ..
  • initiatieven ondernemen ter bevordering van kennis en praktijkuitwisseling
  • een blijvende jongerenwerking met opvolging en input vanuit verschillende interesses, culturen, leeftijden.

DOELGROEPEN:

Projectgroep Arco Iris richt zich voornamelijk tot de jongste leeftijdsgroep van San Agustín. De workshops die we aanbieden zijn voor kansarme kinderen van 6 tot en 12 jaar en jongeren van 13 tot en met 20 jaar. We trachten echter de gehele gemeenschap en ouders bij onze werking te betrekken om zo de gemeenschapsbanden te verstevigen.

Onze workshops dragen bij om de sociale harmonie en warmte tussen de kinderen onderling en tussen de kinderen, jongeren en families opnieuw te herstellen. Door onze participerende werkmethode krijgen de kinderen en jongeren ook meer zelfvertrouwen en leren ze hun eigen talenten ontdekken en ontwikkelen.